Ege Postası
Geri

İYİ Partili Şenyurt’tan 2024 için iddialı Büyükşehir çıkışı 

İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, 2024 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin yükselen bir oy ivmesine sahip olduğunun altını çizen Şenyurt, yerel seçimler için iddialı konuştu ve “İzmir’de yüzde 23-25 bandındayız. Bir dahaki seçimde İYİ Parti olarak Büyükşehir’e talibiz. İzmir’de 30 ilçenin 14-15 tanesini alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
İYİ Partili Şenyurt’tan 2024 için iddialı Büyükşehir çıkışı 
Haberler / Yerel Politika
8 Aralık 2022 Perşembe 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

İlçe ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şenyurt, partiye katılan üyelere ilişkin çarpıcı veriler paylaşırken ilçede dikkat çeken ‘imam’ sorununu gündeme getirdi. 

Başkan Şenyurt ayrıca yapılan anket çalışmalarında partisinin oy oranlarına ilişkin bilgi verirken 2023 yerel seçimlerinde Büyükşehir için iddialı açıklamalarda bulundu.

“ÜYEMİZ OLMAYAN KÖY YOK”

Partisinin, kendisinin yeniden başkanlık koltuğuna oturduğu Tire İlçe Kongresini değerlendiren Şenyurt, “1 Mart 2020’de ilçe başkanlığı görevine geldim. Yaklaşık 33 aydır bu görevi yapıyorum. Yine bu göreve aday oldum ve arkadaşlarımız beni bu göreve layık gördü. Bugüne kadar yüzlerini kara çıkarmadım bugünden sonra da çıkarmayacağım. 66 tane kırsal mahallemiz var. Bunların 35 tanesinde üyemiz yoktu. Ama şu anda üyemiz olmayan köy yok. Üyelerimizin çoğu köylerden. Bunu nasıl yaptık? Ben göreve geldiğimde girilmedik ev bırakmayacağız demiştim. Ben bu şekilde hareket ettim. Herkesle konuştum, sorunlarını dinledim. Girilmedik ev tutulmadık el bırakmadık. Şu anda yaptığımız anketlere göre İYİ Parti’nin Tire’deki oyu yüzde 35-37 arasında değişiyor. Genel Başkanımıza ‘kuramazsınız’ dediler. Ama kurduk. Bugün baktığımızda Genel Başkanımızın da dediği gibi başardık başardık başardık” dedi.

KIRKPINAR’A VEKİLLİK YOLUNDA DESTEK

22 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan il kongresi ve mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın milletvekili aday adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Şenyurt, “İl başkanıma çıktığı bu yolda başarılar diliyorum öncelikle. Yaklaşık 3 yıldır birlikte görev yapıyoruz. Bu işi yapabilecek, il ve ilçemizin sorunlarını bilen birisi. Bir gelen haberlere göre şu anda il kongresinde 3 adayımız var. Üçünü de tanıyorum. Allah üçüne de yardım etsin. Ben 3 adayımıza da eşit mesafedeyim. Hepsinin projelerini dinleyip ona göre karar vereceğiz” diye konuştu.

“30 İLÇENİN 15’İNİ ALIRIZ”

Partisinin kurulduğu günden bugüne kadar 5 yılda büyük bir ivme yakaladığına dikkat çeken Başkan Şenyurt, yerel seçimler için iddialı konuştu ve “Şu anda İzmir’de yüzde 23-25 bandındayız. Bir dahaki seçimde İYİ Parti olarak Büyükşehir’e talibiz. İzmir’de 30 ilçenin 14-15 tanesini alabileceğimizi düşünüyorum. Tire’de göreve geldiğimden bu yana yüzde 400’lük bir artış var. Hem ülkemizde hem ilçemizde İYİ Parti’ye büyük bir teveccüh var. Biz de onların güvenini boşa çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ’YE EN BÜYÜK KAPILIM AKP’DEN”

Partiye yapılan üye profile hakkında a bilgi veren Şenyurt, çoğunluğun AK PArti seçmeni olduğuna dikkat çekti ve “Şu anda İYİ Parti’ye Tire’den en büyük katılım AKP’den. Çünkü 20 yıldır bir yorgunluk var. Milletin güven duygusu kalmamış. AKP artık proje üretemiyor. Bunları düşünecek beyin damarları artık iflas etmiş durumda. İktidardan gideceklerini bildikleri için nasıl kaçarız derdindeler. 20 yıldır vatandaş verecek parti mi var diyordu. İktidar ve muhalefet partisi vardı ve vatandaşlar ne de olsa sonuç değişmeyecek diye oy vermeye bile gitmiyordu. Çünkü umutları yoktu. İYİ Parti şu anda Türkiye'nin en büyük umudu. Benim tahminlerime göre şu anda 2. Sıradayız. Seçimlere doğru . parti olacağız diye umuyorum. CHP’yi de geçeriz.  Hem Genel Merkez hem de biz anketler yaptırıyoruz. Bunlar anketler sonucunda yaptığımız çıkarımlar” dedi.

“MİLLET İTTİFAKI ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEK” ELEŞTİRİLERİNE TİRE ÖRNEĞİ

Ülkedeki ekonomik kriz ve belediyelere etkisine de değinen Başkan Şenyurt, İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın bugüne kadar görülmemiş projeleri hayata geçirdiğini belirtirken Millet İttifakı nezdinde ulusal siyasetteki eleştirilere de üstü kapalı yanıt verdi ve şunları söyledi; “Şu anda belediye başkanımızla iyi bir uyum içindeyiz. Belediyemiz bu ekonomik krize rağmen Tire’de bugüne kadar yapılmamış yatırımlar yapıyor. Mesela çimento… 17-18 liradan 90 liraya yükselmiş. Ama 4 yıldır belediyenin gelirleri aynı. Ama belediye başkanımız sağolsun çeşitli projeler yapıyor. Belediye başkanımız müteahhit  de olduğu için yapım işlerinin maliyetini bilip pazarlık yapıyor. Tire halkının malını zayi ettirmiyor. Tire’nin bazı köylerinde bugüne kadar çivi bile çakılmamış. Ama Sayın Başkan göreve geldiğinde girilmedik köy bırakmadı. Hatta birçok belediye başkanının cesaret edemediğini yapıp altyapı çalışmalarına başladı. Sağolsunlar geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları bize kanserli bir Tire bırakmışlar. Şu anda kanalizasyon boruları yenilendi ve elektrik direkleri yerin altına alındı. Başkanımız Sayın Tunç Soyer de büyük bir uyum içinde çalışıyor. Hani diyorlar ya Millet İttifakı ülkeyi nasıl yönetecek diye. Tire’ye bakıp görsünler bunu. Millet İttifakı el ele verince ne kadar güzel işler ortaya çıkarıyor.”

TMO’YA ‘İNCİR’ ÇAĞRISI

İzmir’de tarımsal faaliyetleriyle öne çıkan ilçede, tarım faaliyetlerinin durma noktasına gelmesi noktasında merkezi iktidara sitemde bulunan Başkan Şenyurt, “Çiftçimiz gerçekten çok zor durumda. Ben de çiftçilikle uğraşıyorum. Geçen sene 7 lira olan mazot şu anda 23 lira. 1 çuval gübre 795 lira. İlaç fiyatları yüzde 400-500 arttı. Üretim diyorlar. Benim çiftçi kardeşim bu koşullarda nasıl üretecek? Hükümet; mazot, ilaç ve gübrede ÖTV uyluyor. Yahu bunlar lüks tüketim mi? Eğer ki ÖTV’yi kaldırırsanız maliyetler yarı yarıya azalır ve bunlar da fiyatlara yansır. Ama maalesef bunlar yapılmadığı için çiftçi kardeşlerimiz üretemiyor. Mesela… Bundan 2 ay önceye 70 liraya incir satıldı. Şu anda tüccarlar 30-35 lira veriyorlar. Bir sürü üreticimizin elinde incir var şu an. Bundan 2 yıl önce yine böyle bir kriz olmuştu ve TMO çiftçinin elindeki malı almıştı.  Şu anda devlet yine bu arkadaşlarımıza yardım etse çok iyi olur” dedi.

“MADEM KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ENGELLEMEK İSTİYORUZ…”

İlçe ve bölgede özellikle tarım faaliyetlerinin ön plana çıktığı bölgelerde hayata geçirilmeye çalışına JEs projesine de tepki gösteren Başkan Şenyurt, “Başköy incirin merkezi ve Türkiye’deki en kaliteli incirler bizim orada üretiliyor. Ülkenin yüzde 70’inin inciri Aydın'ın Germencik ve bizim bölgemizden çıkıyor. Orada JES projesi yapılmak istendi. Biz eylemler yaptık ve şu anda durduruldu. Benim düşüncem… Seçimlere kadar hükümet bunu durduracak ve seçimlerden sonra devam edecek. Ama biz 2023’te kazanarak buna izin vermeyeceğiz. JES, incire büyük zarar veriyor. Kurutuyor. Bu, hem ülke ekonomisine zarar hem de yöre halkına zarar. 500 bin incir ağacı kurudu şu ana kadar o JES’ler nedeniyle. Ayrıca kestane ağaçlarımız da uzun süredir kuruyor bu projeler yüzünden. Zeytinlerimiz de bunlardan etkileniyor. O en ağaçları kurutuyor, çekirdek vermiyor zeytinler” diye konuşurken  bölgede halkının uzun süre mücadele ettiği ve geçtiğimiz aylarda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği, Kartal Dağı’nın eteklerinde kurulmak istenen mermer ocağı örneğine de değindi ve “Kartal Dağı bölgemiz var. İzmir’in akciğeri burası. Burada bir taş ocağı vardı. O bölgenin yakınındaki tüm köylüler koah hastası şu anda. Burada bir de mermer ocağı açmak istediler. Biz burada bölge halkıyla birlikte duyarlılık gösterdik ve mermer ocağı açılmaması için zafer kazandık. Orada çamlar ve su kaynakları var. Eğer o çamlar kesilirse su kaynakları da gider. O zaman da köyden kente göç olur. Hani diyoruz ki köyden kente göç olmasın diye. İşte biz bu şekilde köyden kente göçün önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“O ÖĞRETMEN 45 KİŞİYE NASIL YETECEK”

Tüm ülkede eğitimde belli başlı sıkıntılar yaşanırken Tire’de yaşanan önemli bir eğitim sorununu gündeme getiren Şenyurt, “Köylerdeki çoğu okulumuz kapatıldı. Öğrencilerimiz ilçeye gelmek zorunda. Bu, ekonomik olarak da külfet. Bu çocuklar sabah okula gitmek için 40-50 km yol gitmek zorunda kalıyor. Bir aile 2 çocuğunu okutamayacak hale geldi. Zaten çocuklar sabahın köründe o kadar yol gelince uyuyor derste. Dersi de öğrenemiyor. Bizim Kurtuluş Okulumuz var Tire’de. Burada 40-45 kişilik sınıflarımız var. Bir okulumuz vardı, devlet el koydu. Bin kişi kapasiteli okulda 180 kişi var. Sen neden böyle bir şey yapıyorsun? Sen 180 kişi kapasitesini de Kurtuluş Okulu’na ver, o okulu da büyük olan diğer yere taşı. Yahu bir öğretmen 45 kişiye nasıl yetecek? Biz bu konuda adımlarımızı attık ve gerekli yazışmaları yaptık” dedi.

“PARAYLA İMAM TUTUYORUZ"

Başkan Şenyurt ayrıca, Türkiye'de örneğine az rastlanan bir sorun yaşadıklarını belirtti ve şunları söyledi; “3 yıldır bizim imam sorunumuz var. 14 köyde yaşıyoruz şu an bu sorunu. Öğretmeni, polisi, askeri savcıyı devlet bir yere tayin ettiğinde oraya gitmek zorunda. Ama imamlarda öyle bir şey yok. İmam gelip görüp gitmek istiyorum derse oraya tayini yapılıyor. Diyanet şu anda imam dolu. Mesela cenaze namazı kılınacak. Biz bunun için Diyanet’e gidip imam buluyoruz. Arabayla alınıyor. İmam ve bunun için para veriyorlar. Yahu sen devletin memurusun zaten paranı alıyorsun. Neden tekrar para istiyorsun. Resmi olarak parayla imam tutuyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası